Bomen

Een of meerder bomen mogen in een tuin niet ontbreken. Een boom zorgt voor hoogte in uw tuin en voor spanning en perspectief. Van bomen in uw tuin heeft u het hele jaar door profijt. Bomen zijn decoratief, hebben zowel in de lente als in de herfst schitterende kleuren en zorgen in de zomer voor schaduw. Door grote bomen klein te houden of te kiezen voor soorten die klein blijven, geniet u ook in uw kleinere tuin optimaal van bomen!

Welke boom is geschikt voor mijn tuin?

Een boom kiest u niet alleen vanwege zijn mooie bladeren of herfstkleuren. Een boom moet passen in uw tuin. En dat geldt niet alleen voor het formaat! De belangrijkste overwegingen bij de keuze voor een boom zijn:

  • de uiteindelijke afmetingen
  • de grondsoort in uw tuin
  • de ziektegevoeligheid
  • de onderhoudsbehoefte
  • de windresistentie

Het planten van bomen

Het planten van bomen is het werk van een vakman. Het graven van een plantgat, het verbeteren van de grond en het transport van de boom moet met zorg gebeuren. Erik van der Peet heeft veel ervaring in het planten van verschillende soorten bomen. Hij adviseert u bij de keuze van de juiste boom en zorgen ervoor dat uw boom op een goede manier en op de beste plek wordt geplaatst.

 


 

Onderhoud van uw boom

Als u wilt dat uw boom of bomen in de tuin er verzorgd bij staan, is onderhoud van groot belang. Bomen moeten gesnoeid worden omdat bomen licht nodig hebben om verdere groei te bevorderen. Bij het bomen snoeien worden loshangende takken verwijderd en een gesnoeide boom is bestand tegen stormschade. Het tijdstip waarop het beste gesnoeid kan worden verschilt per boom. Erik van der Peet adviseert u graag!

 


 

Verwijderen van een boom

Soms is nodig om een boom te verwijderen. Een boom kan ziek zijn of bijna dood of heeft grote schade door een storm opgelopen. Maar een boom kan ook simpelweg te groot zijn voor uw tuin of dakgoten beschadigen. Erik van der Peet heeft alle kennis en materiaal in huis om een boom zorgvuldig en veilig te verwijderen. Een boom verwijderen gebeuren door hem te rooien (boom en boomstronk worden in een keer verwijderd) of door de boom te vellen (de stronk blijft achter en kan later weg gefreesd worden.

 


 

Boomverzorging specialist voor Haarlem en omgeving

Erik van der Peet werkt met zijn team vanuit Zwaanshoek. Heeft u plannen voor het plaatsen, verwijderen of voor het onderhoud van bomen in uw tuin in Haarlem, Overveen, Heemstede, Vogelenzang, Hoofddorp, Bentveld, Aerdenhout, Hillegom, Nieuw-Vennep, Bloemendaal, Lisse of Aalsmeer?

Bel dan vandaag nog met Erik of vul onderstaande formulier in. Hij komt graag vrijblijvend bij u langs.

 

Contact