Bomen aanplanten

Overweegt u om in uw tuin een boom of meerdere bomen te planten? Een boom is decoratief en geeft sfeer aan uw tuin. Maar een boom koopt u niet voor een seizoen. Erik van der Peet adviseert u graag over de boom die het best bij uw droomtuin past.

Bomen in 3 groottes

Het is duidelijk; in uw stadstuin plant u geen boom die 30 meter hoog kan worden. In een park plaatsen we geen boompje in een pot. Bomen worden ingedeeld in drie groottes. Een boom moet passen bij de grootte van uw tuin. Bomen van meer dan 15 meter hoog staan meestal in de openbare ruimte zoals een bos of park. Denk aan beuken, populieren en kastanjebomen. Bomen van 10-15 meter hoog passen prima in een wat grotere tuin. Denk aan een lijsterbes, berk of plataan. De meeste bomen in Nederlandse tuinen zijn 6 tot 10 meter hoog. Soms gaat het om bolbomen en soms om bloeiende bomen. Bekende bomen in deze categorie zijn de Magnolia, het krentenboompje en sierappel- of kersenbomen.

Plaatsen van bomen

Ook voor het plaatsen van bomen kunt u bij Erik terecht. Hij heeft alle expertise in huis voor het aanplanten of verplanten van bomen. Hij adviseert u in de keuze voor de juiste bomen grond of bomen zand. En hij bepaalt samen met u of er een bewatering- of beluchting systeem voor de wortels moet worden aangelegd. Ook kan er een wortelweringssysteem worden aangebracht om schade aan leidingen in de grond te voorkomen.

 


 

Bomen specialist voor Haarlem en omgeving

Erik van der Peet werkt met zijn team vanuit Zwaanshoek. Heeft u plannen voor het plaatsen van een of meerdere bomen in uw tuin in Haarlem, Overveen, Heemstede, Vogelenzang, Hoofddorp, Zwaanshoek Bentveld, Aerdenhout, Nieuw Vennep, Hillegom, Bloemendaal, Lisse of Aalsmeer?

Bel dan vandaag nog met Erik of vul onderstaande formulier in. Hij komt graag vrijblijvend bij u langs.

 

Contact