Bomen verwijderen

Bomen laten verwijderen

Een boom verwijderen is niet leuk, maar soms noodzakelijk. Omdat de boom ziek is, omdat hij in de weg staat of omdat de boom een gevaar vormt voor de veiligheid van u zelf, uw woning of het verkeer. Als eigenaar van een boom bent u verantwoordelijk voor de schade die door uw boom wordt aangericht.

Het kappen of rooien van een boom is een klus voor specialisten. Het team van Erik van der Peet is expert in het verwijderen van bomen. Ook als de boom op een lastige plek staat of als er sprake is van grote overhangende takken boven bebouwing.

Erik maakt gebruik van de beste materialen om bomen te verwijderen. Sterke hoogwerkers, zagen, freesmachines. Als een boom scheef staat installeert onze klimmer een treklijn. Op die manier kunnen we de boom – op afstand – in iedere richting laten vallen zonder gevaar voor de omgeving. We zorgen er voor dat een boom zorgvuldig wordt verwijderd. Altijd.

Wat doe ik met de stronk die achterblijft?

Bij het kappen of breken van een boom blijft er een boomstronk achter. Met een freesmachine kunnen we de stronk weg halen. Maar u kunt van de stronk ook laten zitten. De stronken sterven meestal na het kappen. De natuur maakt compost van de wortels. Van de stronk kan een insectenhotel gemaakt worden. De stronken van esdoorns, elzen, linden en wilgen blijven na kap vaak leven en lopen opnieuw uit.

Vergunning voor het weghalen van een boom

Voor het kappen van een monumentale boom heeft u meestal een kapvergunning nodig. Die krijgt u bij de gemeente. Als een boom is aangetast door houtrot, schimmels of bacteriën is deze soms niet te redden. Dan moet zo’n boom snel gerooid worden in verband met valgevaar. Er zijn gemeenten die erg graag willen dat monumentale bomen blijven staan. Erik van der Peet kan hierin bemiddelen.

 


 

Boomspecialist voor Haarlem en omgeving

Erik van der Peet werkt met zijn team vanuit Zwaanshoek. Wilt u de boom of bomen in uw tuin in Haarlem, Overveen, Heemstede, Vogelenzang, Hoofddorp, Zwaanshoek Bentveld, Hillegom, Aerdenhout, Nieuw Vennep, Bloemendaal, Lisse of Aalsmeer laten verwijderen?

Bel dan vandaag nog met Erik of vul onderstaande formulier in. Hij komt graag vrijblijvend bij u langs.

 

Contact