Beplanten van uw tuin

Een van de belangrijkste factoren van een tuin is de beplanting. De levende planten is waar het allemaal om draait in de tuin. De beplanting geeft vorm en kleur aan uw tuin. Bomen, heesters en vaste planten bepalen tijdens een groot deel van het seizoen de sfeer in uw tuin.

Welke beplanting u ook kiest

Natuurlijk gaat het erom welke beplanting u mooi vindt. Maar er komt meer kijken bij het kiezen van de juiste planten. Welke kleurencombinaties werken goed? Hoe groot wordt een plant en in welke tijd bloeit deze?

En heel belangrijk: welke grondsoort heeft uw tuin? Is de grond erg nat, dan kan bijvoorbeeld drainage nodig zijn. Hebben er tijdens de bouw van uw huis zware vrachtauto’s door uw tuin gereden of stonden er containers met bouwmateriaal in uw voortuin? Dan kan het zijn dat de grond is dichtgeslagen en dat er eerst diep gespit moet worden. Met het nemen van een monster van uw grond wordt veel duidelijk. Ook over de noodzaak om mest toe te voegen. Het kiezen van de juiste planten of bomen op de juiste plek is werk van een specialist.

Beplantingsplan maken

Door samen met u uw wensen en de mogelijkheden van uw tuin te bespreken, ontstaat een beplantingsplan. Zo’n inrichtingsplan voor uw tuin is heel anders dan een inrichtingsplan voor uw huis. Erik houdt rekening met de seizoenen, de groei van de beplanting in de loop van de jaren en met onderhoud. Het plan moet naadloos aansluiten op het ontwerp van uw tuin zodat de gewenste indeling en sfeer in uw tuin ontstaat.


 

Tuinbeplanting specialist voor Haarlem en omgeving

Erik van der Peet werkt met zijn team vanuit Zwaanshoek. Heeft u plannen voor het beplanten van uw tuin in Haarlem, Overveen, Heemstede, Zwaanshoek, Vogelenzang, Hoofddorp, Bentveld, Hillegom, Aerdenhout, Nieuw Vennep, Bloemendaal, Lisse of Aalsmeer?

Bel dan vandaag nog met Erik of vul onderstaande formulier in. Hij komt graag vrijblijvend bij u langs.

Contact