Houten schutting

Houten schutting plaatsen

Met een schutting zorgt u voor privacy in uw tuin. Het kiezen van de juiste schutting moet zorgvuldig gebeuren. Een goede schutting gaat jaren mee en bepaalt mede het aanzicht van uw tuin. De keuze voor de juiste schutting kan lastig zijn. Het aanbod van verschillende houtsoorten en bouwstijlen is groot en de keuze voor de erfafscheiding met uw buren maakt u in overleg.

Wij komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden voor het plaatsen van een schutting in uw tuin te bespreken en verschillende voorbeelden te laten zien.

Het beste hout

Erik van der Peet gebruikt hardhouten of betonnen palen voor het plaatsen van een schutting. Voor de montage van de schuttingplanken of schuttingschermen gebruikt hij uitsluitend klasse1 hout en roestvrijstalen bevestigingsmaterialen.

Waar moet ik aan denken bij een nieuwe schutting?

Als u overweegt om een nieuwe schutting te plaatsen of een bestaande schutting te vervangen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Waar komt de schutting?
Een schutting plaatsen mag niet altijd en overal. Langs de voorkant van de voortuin is het vaak volgens de voorschriften van de gemeente niet toegestaan. Soms is het belangrijk om rekening te houden met de wind bij de constructie van een schutting.

Hoe hoog wordt de schutting?
Als u de schutting tussen 2 percelen – als erfafscheiding – wilt plaatsen is de toegestane hoogte meestal maximaal 1.8 meter. U kunt ook kiezen voor een lagere schutting of een schutting die trapsgewijs afloopt.

Overleg met de buren
Een erfafscheiding moet altijd in overleg met de buren worden geplaatst. Als plaatsing in beider belang is kunt u de kosten delen.

Materiaal van de schutting
U kunt een schutting plaatsen van hout, bamboe, riet, beton of gaas. Erik van der Peet is fan van hout. Door de grote variatie in houtsoorten en stijlen zorgt hij er voor dat uw houten schutting altijd pas bij de sfeer van uw tuin.

 


Schutting specialist voor Haarlem en omgeving

Erik van der Peet werkt met zijn team vanuit Zwaanshoek. Zoekt u een specialist in voor het plaatsen of vervangen van een houten schutting in Haarlem, Overveen, Heemstede, Vogelenzang, Hoofddorp, Zwaanshoek, Bentveld, Aerdenhout, Nieuw Vennep, Hillegom, Bloemendaal, Lisse of Aalsmeer te plaatsen?

Bel dan vandaag nog met Erik of vul onderstaande formulier in. Hij komt graag vrijblijvend bij u langs.

Contact